Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Félelmetes amatőrök a székhelyszolgáltatók közt!

2009.11.20. 13:10 | Székhelyszolgáltató | 3 komment

Címkék: székhely székhelyszolgáltatás székhelyszolgálat székhely szolgáltatás székhely szolgálat

Egyre több székhelyszolgáltató jelenik meg a piacon. Ez még nem lenne baj, de sajnos olyanok is székhelyszolgáltatónak hívják magukat, akiknek az alapvető adózási kérdésekről sincs fogalmuk. Vesznek egy lakást, beültetnek valakit - jobb esetben maguk ülnek be - és várják a kuncsaftokat.

Közben honlapjukról lerí, hogy fogalmuk sincs arról,  hogy mi hogyan működik. Ezzel nem csak magát sodorja kellemetlen helyzetbe - ami tulajdonképpen a természetes darwini kiválasztódás miatt még jó is lenne :-) - hanem azokkal a cégekkel is alaposan kitol, akik velül szerződnek.

Két ijesztő példa:

A székhelyszolgáltató cégnek az adott címen nincs bejelentett székhelye, fióktelepe, vagy telephelye.

Az ilyen cégektől azonnal menekülni kell, mert az első apeh ellenőrzéskor a hatóság ezt meg fogja nézni. A kisebbik baj, hogy a befogadott számla költségben történő elszámolását megbüntetik, mert ez csak néhány tízezer, max néhány százezer forint bírsággal jár A nagyobbik baj - szinte tragédia -, hogy az egész szerződés fiktívvé nyilvánításával járhat. Ennél rosszabbra már nem is lehet gondolni: az összes ezzel a székhellyel kiállított számla tartalmilag hibás. Aki ezeket a számlákat befogadta, mind büntethető. És a lavina biztos el fog indulni. Az APEH-nek nincs jobb falat annál, minthogy a visszaigényelt, vagy levont Áfákat visszakérje. Sőt az illegális költségként történő leírás miatt még társasági adó meg nem fizetése is szóba kerülhet. Ezek pedig olyan tételek, amelyek nem csak késedelmi kamat, hanem pótlék megállapításával járnak. Nincs feltételes mód! Jár!

Az ingatlan nem a székhelyszolgáltató tulajdonában van.

(Így ugyanis nem adhat ki olyan igazolást, ami a cég székhelyének bejegyzéséhez szükséges.) Ebben az a kockázat, hogy az ingatlan tulajdonosa ugyan ki tud adni ilyen igazolást, de mi van, ha egyszer meggondolja magát. Olyan szerződés nincs, amitől nem lehetne elállni, vagy nem lehet felmondani... És akkor kin kérjük ezt számon? Azon, aki a számlát kiállította? Hiszen nem ő igazolja a székhely bejegyezhetőségét.

Milyen következménnyel jár? A cég székhelyét át kell helyezni egy tisztességes szolgáltatóhoz, ami a társasági szerződés módosításával jár. (ez nem csak cégbírósági, ügyvédi költség!)

A szerződésben kiköti, hogy a székhelyen tevékenységet nem folytathat a bérlő.

Az ilyen szerződés alapértelmezésben támadható. A székhelyen ugyanis kötelezően elérhetőnek kell lennie a cégnek. Aki azt követeli meg, hogy kötelező erre a célra fióktelephelyet, vagy telephelyet is jegyeztessen be a trsasági szerződésbe, akkor ugyanott van az illető, mint ahogy a szerződéskötés előtt.

Azon a telephelyen ugyanúgy felkeresheti a hatóság, ugyanúgy gond a telephely megjelölése. (Ha meg van, akkor minek a székhely???)

Ez annyira eszement követelmény, hogy így csak a balekok szerződnek ezzel a szolgáltatóval.

Te ugye nem vagy balek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr111529122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TF113 2009.12.06. 12:01:41

Üdv.

Székhely szolgáltatást csak ügyvédek biztosíthatnak?

Székhelyszolgáltató · http://www.szekhely.net 2009.12.07. 08:28:12

@TF113:
A székhelyszolgáltatást ügyvédek is végezhetik, de a törvény nem szűkíti le a kört az ügyvédekre.
Korábbi bejegyzéseimben viszont többször írtam, hogy a szolgáltatáshoz érteni kell. Nem elég, ha van valakinek egy lakása, ahol ilyen szolgáltatást szeretne végezni.
Sem a megbízó sem a szolgáltató nem jár jól, ha egy apró hiba miatt esetleg lebukik a szolgáltató. Ilyenkor lavina szerűen a többi megbízó is vele csúszhat...
Amikor én tovább bővítem a székhelyszolgáltatás helyszíneit, akkor több munkanapos képzést adok a kollégáknak. És folyamatosan felügyeletem alatt van az új iroda.

TF113 2009.12.07. 10:01:49

Talán itt olvastam, hogy menedzselni kell az egy címre bejelentett cégek számát. Miért? Mitől lehet sok cég esetén szabálytalan?
süti beállítások módosítása