Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Székhely és a bizalom

2009.10.07. 14:52 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: székhely székhelyszolgáltatás székhelyszolgálat székhely szolgáltatás székhely szolgálat

Ugye emlékszel a vecsési számlagyárra?

Ha nem elmesélem:

Volt Vecsésen egy cég, aminek a főtevékenysége az volt, hogy a "megrendelő" igényei szerint számlákat készített. Ha valakinek éppen kertépítésről kellett 4 milliós számla, akkor csak mondani kellett, hogy milyen cégnek kell a számla, és az erre szakosodott kollégák megírták a számlát. Formailag mindenben megfelelt. Valós bejegyzett cég, valós számlatömb...de a munka fiktív volt.

Vagy emlékszel a józsefvárosi piacon a számlagyárosra. Egy kartondobozon ült a fiatalember és ugyanúgy bárkinek bármiről állított ki számlát.

Ma már bármikor le tudod ellenőrizni, hogy a cég valós adószámmal rendelkezik-e. Az e-cegjegyzek.hu vagy a cegjegyzek.hu weboldalon még azt is meg tudod nézni, hogy az illető cég ellen van-e bírósági, vagy adóhatósági eljárás. Csak be kell írni a cég nevét, vagy adószámát és a cégadatok közt (valahol a lista alján) meg lehet nézni, hogy a céggel van-e valami gond.

Ha olyan cégtől fogadsz be számlát, amelyik cég adószámát felfüggesztették, vagy törölték. A leghitelesebb információkat itt is meg lehet nézni: apeh.hu/felfuggeszt

Cégek adószámának felfüggesztése között igen gyakran a székhely hiánya, vagy a törvényi előírásoknak nem megfelelő volta az oka.

Nem szabad kockáztatni! Nem szabad olyan székhelyszolgáltatónál bérelni a székhelyet, amelyik nem ismeri az ide vonatkozó szabályokat és egy hatósági ellenőrzésnél olyan nyilatkozatot tesz, ami a cég adószámának felfüggesztéséhez, vagy törléséhez vezethet.

De hogyan lehet tudni, hogy melyik székhelyszolgáltató működik szakszerűen? 

1. Meg kell nézni, hogy a székhelyszolgáltató mióta működik?
2. Mikor volt az első cég arra a címre bejelentve?
3. A legrosszabb: van-e a székhelyszolgálattal szemben valamilyen jogi eljárás folyamatban?
4. Van-e olyan ügyvédi háttér a székhelyszolgáltató mögött, amelyik a bajba került cégek felszámolásához, végelszámolásához, vagy ezek elkerüléséhez segítséget tud nyújtani?

A blogban leírtam egy jópár dolgot, ami szükséges a rendelkezésre álló székhely törvényes működéséhez. Vajon a szolgáltató ezeket ismeri-e és betartja-e?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr901415662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása