Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Nézem az APEH reklámját a Tv-ben

2009.11.12. 12:07 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: apeh adózás székhely

Nézem az APEH reklámját a Tv-ben...

Egy jólszituált úriember ül a számítógép előtt és egy táblázatot tölt ki. Először beírja, a másfél milliós összeget. Ekkor megjelennek rémítő képsorok arról, hogy nem működik a mentőszolgálat pénz nélkül, iskolák falak nélkül... Aztán újra a "vállalkozónkat" látjuk, aki kijavítja az összeget 5 millióra. Arcán békés mosoly, hogy teljesítette a kötelességét.

De mi is történik azzal a pénzzel, amit így többletként bevall vállalkozónk? 

Kórházakban használják fel, ahol nem az nyeri a beszerzési versenytárgyalásokat, aki a legolcsóbb szolgáltatást biztosítja, hanem az, akinek a terméke akár 2-3 szor annyiba kerül, de közel van a tűzhöz. (lásd egészségügyi betétek)

6 millió sertés influenza elleni vakcinát rendelnek meg egy off-shore cégtől, amikor szinte garantált, hogy nem lesz ekkora igény az oltóanyagra. (Hadd tegyem hozzá: a lejárati időpontja nincs rányomtatva az ampullára. Csak bízhatunk abban, hogy nem jár le a szavatossága, amikor beadják, akinek beadják.)

Utakat építenek. Metrót építenek. Völgyhidakat, felesleges alagutakat építenek. Ráadásul ezeket is - bizonyos tanulmányok szerint - 20 - 30 %-kal magasabb áron, mint ahogy az valóban indokolt lenne. A Margit híd munkálatai - egyesek szerint - pont kétszer annyiba kerülnek, mint amennyi indokolt lenne. A 4-es metróról ne is beszéljünk. Gyorsabban emelkedik a költsége, mint ahogy készül! Tragédia!

A veszteséges MÁV-nál 100 milliókat költenek az utasközönség "vizuális tájékoztatására", vagyis bejára, kijárat táblákra és arra, hogy kiírják a vonat 20 percet késik. Ez a százmilliós nagyságrend nem is lenne olyan sok, ha nem tudnánk, hogy egy-egy kisforgalmú vasútállomásra is milliókat költenek. Milliókat! Néhány táblára. Valóban erre van szükség, amikor vonalakat zárnak be?!?

Félreértés ne essék! Nem arra akarok mindenkit ösztönözni, hogy tisztességtelenül az alcsonyabb összeget írja be! Én csak azt szeretném látni, hogy tisztességes adózás után tisztességesen használják fel a befizetett adóforintokat.

És mi lenne a tisztességes mérték? Semmiképpen sem a jelenlegi kb 50-60 %-os elvonás.

Úgy gondolom, minden magyar vállalkozás tisztességesebben adózna, ha annyi adót kellene csak befizetnie, mint néhány multinak, vagy annyi vissza nem térítendő forrást kapna, mint amennyit néhány multi a munkahelyek megteremtéséhez.

Te mit gondolsz?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr111519923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása