Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

A felszámolások kiosztása

2010.05.20. 11:32 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

A mai bejegyzésemben újabb érdekességet mutatok be, most azonban a jogalkotás részéről:

Eddig a felszámolókat a bíró jelölte ki. A nyár közepétől viszont - ha addig nem születik változás a szabályozásban - számítógép fogja kijelölni. Vajon miért volt erre szükség? Vajon nem pártatlan a bíróság? Vajon nem pártatlanok a bírók? Ugye nem ezért kellett ezt a módosítást csinálni?!?

De nézzük, hogy ez milyen következménnyel jár!

Eddig a bírók megfelelő kompetenciával rendelkező - akár gyakorlatuk során ismerőssé vált - felszámolóknak osztották ki a felszámolandó cégeket. Ennek az volt az előnye, hogy a bírók ismerték azokat a felszámolókat, akikkel korábban együtt dolgoztak és tudták, hogy ki milyen szakterületen van "otthon" és ismerték, hogy melyik felszámoló milyen témában rendelkezik gyakorlattal.

Az új rendszerben a gyakorlati tapasztalatoknak, összeszokottságoknak már nem lesz jelentősége. A számítógép véletlenszeűen fogja kiosztani a felszámolandó cégeket a felszámolóknak.

Ezzel kapcsolatban az Ügyvédi Kamara is aggályait hangsúlyozta.

Korábban - még ez elektronikus cégeljárás bevezetése előtt - a cégalapításnál tapasztalhattuk, hogy a különféle bírók másképpen értelmezték az adott szabályokat. Két teljesen egyforma cégalapításnál az egyik bíró hiánypótlásra visszaküldte az anyagot, a másik gond nélkül befogadta. Amióta az elektronikus cégeljárás a gyakorlat, azóta ilyen probléma nem fordul elő.

Vajon a felszámolásnál az új rendszer beválik-e? Ezt a jövő mutathatja meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr582017644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása