Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Székhely Szlovákiában... Kérdőjelekkel...

2009.12.15. 10:19 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Ha valaki székhelyét Szlovákiába szeretné tenni, valóbna kedvezőbb adórendszert talál.

Óriási tévedésben van viszont az, aki azt hiszi, hogy a Szlovákiában megadózottpénzével azt csinálhat, amit akar. Hiába van a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény a két ország között. A szabály ugyanis az, hogy csak akkor nem kell adót fizetni, ha az egyik országban az adót megfizette. Mivel Szlovákiában nem fizetett adót, így az onnan kivett társasági adóalap itthon adóköteles.

Van egy másik megoldás is: szlovákiai ügyvezetők 19 % adóval kivehetik a jövedelmet. NIncs ennél egyszerűbb gondolhatják a naív befektetők: "Csinálok egy céget, én leszek az ügyvezetője és 19 % adóval kiveszem a jövedelmemet." A hiba ebben a gondolkodásmódban az, hogy sajnos a szlovák adótörvény úgy rendelkezik, hogy ehhez életvitel-szerűen Szlovákiában kell élnie. Mit jelent az életvitel szerű élet? Az, hogy évente legalább 186 napot ott kell élni. És ennek hiányának bizonyítása már nem csak a magyar APEH érdeke, hanem a szlováké is.

És mi a helyzet a szlovák cégautókkal?

Erről is írok majd.

Érdemes lesz visszanézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr141562635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása