Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Hogyan fognak átcsúszni az APEH vizsgálatokon ...

2010.03.25. 19:45 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Hogyan fognak átcsúszni az APEH vizsgálatokon azok a cégek, akik most kezdik el felszámolásukat?

Az APEH idén új feladatot kapott. Ha egy cég a bevallási határidőig nem nyújtja be a bevallását, akkor az APEH először felszólítja a hiány pótlására. Ekkor a cégnek 30 napos határideje van arra, hogy pótolja a hiányosságot. Ezt követően 60 napos türelmi időt ad még a hatóság. Ha ez is letelik, akkor könyörtelenül megindul a gyorsított végelszámolás.

A kockázatos cégeket eddig évekig altatni lehetett, de ezalatt az idő alatt folyamatosan fennált az adóellenőrzés, ezzel együtt a lebukás veszélye. Mi várható az idén? A nyár folyamán tömegesen megindulnak a gyorsított végelszámolások.

Vajon lesz-e kapacitása a tömegesen jelentkező végelszámolások esetén az APEH-nek valamennyi cég ellenőrzésére? Ha nem akkor hamarabb túljut a fiktív cég azon a kockázatos időszakon, amig el nem évülnek a korábbi illegális események.

Már megint átgondolatlanul hoztak egy rendeletet, ami végülis a kockázatos cégek malmára hajtja a vizet. Minél több az egyszerre felszámolandó cég annál kisebb a lebukás veszélyének valószínűsége.

Érthető tulajdonképpen a rendelkezés! A törvény már évek óta előírja, hogy azokat a cégeket meg kell szüntetni, amelyik nem ad adóbevallást. Inkább csak az a kérdés, hogy korábban miért nem csinálták ezt. A korábbi évek mulasztása most egyszerre szakad majd a hatóság nyakába.

A hálón átcsusszanó fiktív cégek adóbevételének hiánya pedig a tisztességes adózók adóterheinek növelésével pótolható.

Valóban ezt akarták? Valóban most van itt az ideje a hatóságnál a létszám és bérstopra?

Ősszel már látni fogjuk a nyári felszámolási káosz eredményét. Kár, hogy nem gondolkodtak egy kicsit ilyen szempontból is a törvényalkotóink. Megint a tisztességes vállalkozókon csattan az ostor.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr741868649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása