Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Hogyan szed be extra pénzeket az APEH?

2010.03.18. 20:27 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: székhely székhely szolgáltatás székhely szolgálat cégadatok közzététele

Természetesen törvényesen és tisztességesen. Miazhogy'?

Mert ugye a cégek kötelessége, hogy a cég székhelyén cégtáblát helyezzen. A törvény semmilyen kötelezettséget nem ír elő, hogy ennek milyen anyagból, hol helyezzék el. Elég-e, ha csak a postaládára tesz ki egy cég egy feliratot, hogy itt a cég?

Vajon hány cég táblája hiányzik a ház faláról? Rengeteg!

Ezt ismerte fel valamelyik nagytudású APEH irodai alkalmazott és már meg is van a bevétel. Mi kell hozzá? Egy legalább 8 általános iskolát végzett szakértő, akinek kezébe nyomnak egy számítógépes lsitás. A feladat: hasonlóan, mint a parkolóellenőr, amikor járja az utakat és szorgalmasan keresi fényképezi a lejárt parkolójegyes autókat, neki is ezt kell tennie. Megnézi, hogy a papíron milyen cég neve szerepel, felkeresi a címet megnézi, hogy van-e cégtábla. Ha nincs, akkor egy kattintás a fényképezőgéppel egy jegyzőkönyv felvétele 3 perc és lehet menni a következő kapualljba.

Miután ezt a magas szakmai hozzáértést igénylő feladatot elvégezte, irány a központ! Ott számítógépre rögzíteni és máris mehetnek a levelek.

De nem ám felszólító levelek, hogy állítsák helyre a törvénytelen állapotot, hanem egyből értesítés arról, hogy a cég adószámát felfüggesztették. Ez azzal jár, hogy a cég nem tud számlát kiállítani, vagyis gazdasági tevékenységet nem tud folytatni. Ha mégis megteszi, akkor súlyos bírság a számla befogadójának.

Mit tesz erre a vállalkozó? Rohan be az APEH-ba fizeti be nagy örömmel az adószám visszaállításával kapcsolatos több 10 ezer forintos költségtérítést, illetéket és bírságot.

És ha egy ellenőr csak naponta 20 ilyen céget talál, akkor számoljuk ki: közel egymilliós bevétel.

Elrettentő példák: egy háznak két bejárata van, az egyik ahol a lakók általában ki-be járnak. És egy másik, ami csak úgy van. A cégtábla természetesen azon az oldalon van, ahol a forgalom van. MIt csinál a refinált ellenőr? A másik bejáratot fényképezi le!

Ugye az nem lehet igaz, hogy az adóellenőr előtt jár valaki és leszedi a papírból kiragasztott feliratokat?

Igazuk van! Valóban kötelező a cégtábla elhelyezése. Aki nem tesz eleget, az törvényt sért. De vajon miért nincs felszólító levél? Miért nincs határidő a hiány pótlására? Egyszerű a magyarázat. Abból nincs ilyen óriási bevétel.

Hogy ez nem lehet igaz? Én is azt hittem. De egy budapesti kerületben egyszerre rengeteg céggel szemben indult meg ilyen eljárás. Vajon mikor jön a másik kerület? Vajon mikor jönnek a vidéki városok?

Ne adjunk esélyt ilyen pénzbehajtó eljárosknak. Tegyünk ki cégtáblát! Mindegy, hogy miből tesszük ki. Lehet Leukoplaszt-ra filctollal írni, cellux-szal kiragasztott kis papír, falra fúrt fém, vagy fa tábla. Mindegy! Figyeljünk oda!

A lényeg: legyen kinn valami! És rendszeresen ellenőrizzük. Ha véletlenül elfújná a szél, lemosná az eső, vagy szélhámosok letépkednék azonnal pótoljuk. Lassan ez fontosabb lesz, mint az, hogy könyveljünk. Annak ellenőrzéséhez ugyanis szakértelem kell. A cégtábla ellenőrzéséhez csak idő kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr801809750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása