Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Majdnem anonim lesz a cégnyilvántartás

2009.12.05. 10:57 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: cégnyilvántartás cégadatok közzététele

Nagy eredménynek könyvelhettük el, amikor nyilvánossá tették a cégadatokat. Bárki az interneten megnézhette a vele kapcsolatba kerülő összes vállalkozás szinte minden adatát. A cegjegyzek.hu oldalon cég neve, adószáma stb. alapján eddig sokmindent meg lehetett tudni egy cégről.

Így bukhatott meg egy csomó korrupciós ügy. Csak egy számítógép, internetes kapcsolat kellett és a szálak jól összefésülhetők lettek egy oknyomozó újságíró részére.

De mi fog változni január 1-től? A cég alapítóinak, ügyvezetőjének már nem lesznek elérhetőek a lakcím adatai. Így sokkal nehézkesebb lesz egy cég kapcsolatainak feltárása. Főleg azok lesznek nayg előnyben, akiknek sok névrokona van. Már nem lehet majd tudni, hogy Horváth József azonos-e azzal a névvel, aki egy másik cégben tulajdonos. Legalábbis a nyilvános cégadatokból nem lehet tudni.

De a törvényhozásunk meggondolatlanságát híven tükrözi, hogy a cégbíróságra bárki bármikor továbbra is bemehet és az aláírási címpéldányon kívül bármilyen adatot megnézhet, arról saját költségén fénymásolatot készíthet. Akkor meg mi értelme is az egésznek?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr731562707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása