Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

A szonda legújabb felmérése az adórendszer változásainak fogadtatásáról

2009.11.30. 09:53 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: adózás székhelyszolgáltatás székhely szolgáltatás székhely szolgálat

Azt hittem, hogy csak nekem nem tetszik az az adórendszer, amit a nyakunkba próbálnak varrni. De megnéztem a legújabb közvéleménykutatás eredményeit és azt látom, hogy én is abba a többségbe tartozom, aki nem érti, hogy egyáltalán miért mondják változásnak a jövő évi adórendszert.

Nézzünk néhány konkrét adatot:

Megszűnik a 4 %-os különadó, de "cserében" a 16%-os társasági adó 19 %-ra emelkedik. Mindössze 0.2 % volt aki úgy válaszolt, hogy ez nagyon jó! Közel kétharmad azt mondja, hogy gyakorlatilag tök mindegy a változás: ettől nem lesz könnyebb a vállalkozás helyzete.

Ha mindezt annak a fényében nézzük, hogy a multik jelentős társasági adókedvezményt kapnak, akkor már a helyzet még rosszabb!

Pedig csak vállalkozóbarát környezettel lehetne túllépni azon a helyzeten, ami jelenleg a gazdasági visszaesést okozza.

A következő bejegyzéseben elmodom, hogy lassan már hazánkban is majdnem-anonim módon lehet majd céget bejegyeztetni. És egy kicsit továbbis gondolom a helyzetet. Jó ez, vagy rossz a gazdaságnak? Segíti, vagy hátráltatja ez a korrupció elleni harcot.

Régóta dédelgetett elképzelésem, hogy néhány szót ejtsek a szlovákiai cégalapítások buktatóiról. Remélem érdekes adalékkal járulhatok hozzá ahhoz minkét tervezett cíkkemmel, hogy valaki bátrabban vegye igénybe a hazai székhelyszolgáltatók szolgáltatásait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr231562593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása