Hirdetésfeladás (ingyenes)

Székhely

Székhelyszolgáltatással kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Székhelyszolgálat

Nagy rutinnal szolgáljuk ki azokat, akik nem szeretnék, ha a székhely a lakásukon lenne.

Az egyéni vállalkozók székhelye

2009.09.17. 09:34 | Székhelyszolgáltató | Szólj hozzá!

Címkék: székhely székhelyszolgálat székhely szolgáltatás székhely szolgálat

Egy érdekes kérdéssel kerestek meg. "Ha egyéni válllalkozó régi lakcíméről elköltözik, akkor maradhat-e az eredeti székhelyen a vállalkozó igazolvány bejegyzése?"

Először nem értettem, hogy miért probléma ez? Ha új címre költözik, akkor bemegy az illető az okmányirodába és kész... Minimális költséggel megoldható az egyéni vállalkozás székhelyének átjelentése. De a magyarázat egyértelmű volt. Az illető albérletben lakik és az új tulajdonos nem szeretné, ha számlát kellene adnia az albérletről. (Csak egy rövid megjegyzés: néhány éve 20 % adót kellett fizetni az albérlet bérleti díja után. Ma a forrásadó mértéke már 25 %, és bizonyos esetekben plusz 14 % egészségügyi hozzájárulás is fizetendő. Szerintem ezzel az állam átlépte azt a bűvös határt, amire az albérlet tulajdonosai már megfizetik az adót. Biztos vagyok benne, hogy tisztességesebb adókulccsal több bevétele lenne az államnak... Na de nem ez a blog témája!)

Nézzük, hogy mi történhet, ha a székhelyét nem módosítja az egyéni vállalkozó? A levelei továbbra is a régi címre érkeznek. Hogyan  fogja ezeket átvenni? Meghatalmazást ad az Új lakónak? És mi van, ha ő átveszi a levelet, de elfelejti odaadni? Mi van, ha nem veszi át? A második kiküldésnél kézbesítettnek minősül a levél... És ketyeg a 8, vagy 15 napos határidő?

Mi van, ha személyesen jelenik meg az Apeh? (Az utóbbi időben elég gyakran megteszi... Már nem kötelező minden esetben bejelenteni a látogatást.) Az új tulajdonos hogyan fogja bemutatni azokat az okmányokat, amit mindig az iratőrzési címen kell tartani? Mit fog mondani, hogy miért nincs itt az egyéni vállakozó?

Ha elkéri a lakcímkártyát is az APEH, akkor mit fog mondani? Miért nem egyezik az állandó, vagy az ideiglenes lakcím? 

Szóval... Én azt mondom: Nem szabad ilyen aprósággal kihúzni a gyufát! Ha keres, az APEH úgyis talál hibát. Egy ilyen súlyos hiba után pedig keresni fog, az biztos!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekhely.blog.hu/api/trackback/id/tr161387779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása